Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο

Τα κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο είναι πολύ εύκολη συνταγή και αρκετά συνηθισμένη, παρ' όλα αυτά σκέφτηκα να τη γράψω για όσους θα θέλανε να τη δούνε.

Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο


Υλικά:

1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
ρίγανη
αλάτι
κύμινο
μπαχάρι
λάδι

250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
ξύδι
κρασί

5 με 6 μεγάλες πατάτες
1 ντομάτα

Εκτέλεση:

1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε το ταψί του φούρνου.

2) Βάλτε το ψωμί να μουλιάσει σε ξύδι, κρασί και λίγο νερό για μερικά λεπτά.

3) Αφού μουλιάσει το ψωμί, ζουλήξτε το με τα χέρια σας για να φύγουν τα υγρά.

4) Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το ψωμί στο μούλτι.




5) Ζυμώστε το κιμά με το λιωμένο κρεμμύδι και το ψωμί. Προσθέστε το γάλα, τη ρίγανη, το αλάτι, το μπαχάρι, το κύμινο και το αυγό.


6) Πλάστε τα κεφτεδάκια δίνοντας σχήμα στο κιμά. Τοποθετείστε τα στο λαδωμένο ταψί.

7) Καθαρίστε, κόψτε και πλύντε καλά τις πατάτες (να έχουν μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ότι θα τις κάνατε για τηγάνι). Βάλτε τες στα κενά που υπάρχουν στο ταψί και αλατίστε τες καλά (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ρίγανη).

8) Πλύντε μια μικρή ντομάτα και κόψτε την σε μικρά κομμάτια. Σκορπίστε τα κομμάτια στο ταψί. Προσθέστε κρασί και αν χρειάζεται παραπάνω λάδι. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά τα κεφτεδάκια και να μαλακώσουν οι πατάτες.



Ελπίζω να σας αρέσουν!
Εύα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου